Till startsida

Medlemmar och volontärer träffades i Stockholm

I helgen som passerade arrangerades det årliga SLIM (Strategical Leadership Institute Meetings) på Clarion Hotel, Stockholm. Vi arbetar, nätverkar och utvecklar vår verksamhet tillsammans. Det är när vi träffas vi fördjupar relationerna mellan nyckelpersonerna i våra arbetsgrupper. Vid vårt 20 årsjubileum under fredagskvällen var även alla medlemmar inbjudna för att kostnadsfritt ta del av bubbel, plockbuffé och föreläsningar.

Vi fick lyssna till Amin Behrzadirad som berättade om sin hjärtskärande upplevelse som högutbildad immigrant i Sverige. Den tuffa resan att trots vilja och hårt arbete, vara tvungen att kämpa för en anställning i Sverige.  Trots högskoleutbildning från hemlandet Iran var det i bästa fall lågavlönade extrajobb som fanns att tillgå. Efter personliga motgångar och den psykiska påfrestning det medför kom det till slut en vändning. Amin delade med sig av allt positivt han fått med sig genom sitt volontärskap och nätverk i PMI SE, som har bidragit till anställning som projektledare hos ÅF. Vi fick även lyssna till Mats Ragnarsson från vår sponsor Wenell, som presenterade utvald projektforskning och slutsatser från de stora tänkarna  i ämnet. T ex att kunna improvisera är en framtida nyckelkompetens inom projektledning. Sist men inte minst fick vi lyssna till Patrik Bergström som berättade om PMI Sweden Chapters 20-åriga historia. Patrik som grundare av PMI SE är en sann eldsjäl och är fortfarande aktiv genom valberedningen som nominerar styrelse inför varje årsmöte.

Under lördagen var det en heldag avsatt för styrelse, directors och andra nyckelroller att nätverka och arbeta inom och mellan våra olika arbetsgrupper. Exempel på ämnen som avhandlades var digitala verktyg, där vi delade med oss av de verktyg som vi använder och inspirerades av varandras goda exempel. Marknadsgruppen visade hur man arbetar  med en backlog och sedan jobbar i sprintar med de arbetspaket som är högst prioriterade. Det var även kul att kunna presentera några nyheter på webben som just gått i produktion efter en sprint tillsammans med vår webbleverantör Initiva. Projektgruppen som nu börjat jobba intensivt med Passion for Projects Congress 2019 fick tillfälle att prata ihop sig ordentligt och även titta på de olika utrymmen som ska användas under den kommande kongressen.

Söndagen ägnade styrelsen till styrelsemöte och verksamhetsplanering för 2019. Som distribuerad styrelse är det väldigt värdefullt och roligt att kunna samlas och ses fysiskt vid ett tillfälle som detta!

 • SLIM02.jpg

  SLIM02.jpg

 • SLIM03.jpg

  SLIM03.jpg

 • SLIM04.jpg

  SLIM04.jpg

 • SLIM05 (Beskuren).jpg

  SLIM05 (Beskuren).jpg

 • SLIM05.jpg

  SLIM05.jpg

Relaterad information:

PMI Sweden Chapter 20 år

Medlemskap

Volontär

Passion for Projects Congress

 

 

2018-10-03