Volontärerna - vår största tillgång

PMI SE är en organisation utan avlönad personal, helt beroende av volontärer! Vi genomför hundratals spännande och lärorika aktiviteter runt om i vårt land varje år.

Utan våra volontärer hade det varit helt omöjligt. Som volontär bidrar du med din tid, din kompetens och ditt nätverkande. I utbyte blir du en del av utvecklingen av projektkompetensen i Sverige, tjänar PDU:er och får möjlighet till att bygga ditt professionella nätverk. Du behöver inte vara certifierad projektledare för att vara volontär, det räcker med att vara medlem i Sweden Chapter.

Ladda hem broschyr om att vara volontär

 

Flera sätt att engagera dig som volontär

Brinner du extra mycket för lärande, HR eller marknadsföring? Som volontär i PMI får du möjlighet att leda ett ämne du brinner för, bidra till vårt projektnätverk och utveckla ditt ledarskap.

Marknadsföring & Kommunikation

Utveckla och underhåll PMI SE varumärke och profil

Professionell Utveckling

Proaktivt stödja och främja professionell utveckling och tillämpningen, genomförandet och användningen av PMI-standarder

Certifiering

Öka kunskapen om PMI-certifieringar i Sverige

Medlemshantering

Stödja och främja medlemskapsproblem och proaktivt utveckla medlemsvärdet

Volontärhantering

Stödja och främja volontärfrågor, volontärer och utveckling av volontärvärde

Passion for Projects Congress

Skandinaviens största kongress inom projektledning

IT

Utveckla och underhålla PMI SE hemsida samt IT hantering

Lokala arbetsgrupper

Geografiskt uppdelade i regioner (Branches): Syd, Väst, Öst/Nord. Anordnar seminarier, webinars och workshops   

Som volontär kan du engagera dig i en rad olika ämnen, t ex Passion for Projects Congress

 

Vad är fördelarna med att vara volontär i PMI?

  • Utveckla din karriär och gör dig till en bättre projektledare. Genom att nätverka och knyta kontakter med andra professionella kan du vidareutvecklas och bli ännu bättre i din roll på arbetet samt bli mer attraktiv på arbetsmarknaden.

  • Dela med dig och bidra genom ditt kunnande och din erfarenhet inom projektledning i sin vida bemärkelse.

  • Personlig utveckling genom att utveckla ditt ledarskap.

  • Ger dig en större insyn över föreningslivet.

  • Möjlighet att engagera dig både nationellt och/eller internationellt.

  • Prova på nya roller som du inte har i arbetslivet.

  • Tror du att projekledning kommer vara en alltmer integrerad och central del i flera organisationer i framtiden? Då är du på rätt ställe. Var med och påverka framtidens projektarbete!

  • Genom att vara volontär så kan du tillgodoräkna dessa timmar när du uppdaterar din certifiering på PMI.org

 

Forum för dig som är volontär

Som volontär ges du möjlighet att utvecklas och nätverka tillsammans med dina volontärkollegor. PMI anordnar ett antal forum, här är några:

Mini Leadership Institute Meetings - miniLIM

Varje år samlar vi alla volontärer. Vi arbetar, nätverkar och inspireras tillsammans. Det är när vi träffas vi hittar den där extra gnistan!

Strategical Leadership Institute Meetings – SLIM

Varje år samlar vi alla nyckelvolontärer. Vi arbetar, nätverkar och utvecklar vår verksamhet tillsammans. Det är när vi träffas vi fördjupar relationerna mellan nyckelpersonerna i våra arbetsgrupper.

 

Volontärportal

På volontärportalen hittar du som volontär information och olika praktiska hjälpmedel. Bland länkarna hittar du t ex nyhetsbrev, lathundar till vår CMS-plattform för webben samt material för marknadsföring.

Till volontärportalen (kräver att du är inloggad med behörighet som volontär)

 

Bli volontär - Så gör du

Bli volontär genom att använda PMI:s Volunteer Relationship Management System (VMRS). VRMS är kopplad direkt till ditt "myPMI-konto". Fyll bara i din information under "Profile" och "Areas of interest" så kommer vi att kunna kontakta dig med matchande volontärmöjligheter. 

Du kan även söka efter volontärmöjligheter, varav många erbjuder intressanta möjligheter att engagera sig på avstånd. För att hitta möjligheter inom PMI SE, gå till "Volunteer" och "Find an oppurtonity", under "Chapters/Global Operations Center" väljer du "PMI Sweden Chapter". Titta gärna på VMRS Guide för att veta mer om hur man gör.