Till startsida

Skandinaviens största kongress inom projektledning anordnas i Göteborg

Planeringen för Skandinaviens största kongress för projektbranschen, Passion for Projects Congress, är i full gång. Kongressen anordnas en gång per år i någon av Sveriges storstadsregioner av Project Management Institute Sweden Chapter (PMI SE). Det här året har turen kommit till Svenska mässan i Göteborg, 12-13 mars 2018. Kongressen bjuder på både nationella och internationella talare. Ett exempel är Katarina Corneliusm, Head of Business Transformation på Cybercom, som visar hur förutsättningarna för att bedriva verksamhet förändras nu när vi trätt in i den digitala nätverksvärlden.

”PMI grundades 1969 och är idag världens ledande organisation inom projekt och professionell projektledning. PMI, som är baserat i USA, representerar idag över 600 000 medlemmar i 180 länder. PMI står bakom den mest spridda standarden inom projekt och tillhandahåller de mest erkända certifieringarna inom projektledning. I Sverige har vi verkat sedan januari 1998 och verksamheten drivs helt av volontärer. Vi är geografiskt uppdelade i fyra områden: Nord, Öst, Väst och Syd. Dessa områden drivs av lokala arbetsgrupper som arrangerar lokalt anpassade aktiviteter och erbjuder lokala nätverk. För vissa intresseområden finns även möjlighet att delta i rikstäckande virtuella nätverk. Vi lär också ut projektledning för sociala projekt riktade mot studenter på universitet samt till ungdomar, 13-19 år, genom att profilera projektledning som en kompetens för livet! Vår största kraftsamling under året är Passion for Projects Congress, där vår ambition är att samla hela projekt-Sverige för att nätverka med varandra och inspireras av både nationella och internationella talare av hög kvalitet.”, berättar Cecilia Svensson, som är ordförande för PMI SE. 

”Det är jättekul att vara tillbaka i Göteborg, där kongressen en gång började 2011, alltså för snart åtta år sedan. Förra årets kongress i Malmö lockade omkring 550 besökare och senast vi var i Göteborg deltog över 700 personer. Självklart hoppas vi på att slå rekord 2018, särskilt eftersom vi i PMI SE firar 20-årsjubileum!”, förklarar Cecilia. 

Man skulle kunna misstänka att en förening för projekt och projektledare har en god planering. ”Självklart, vi har redan börjat planera för nästa kongress 2019, som då kommer att vara i huvudstaden Stockholm.”, avslutar Cecilia.

 

Passion for Projects webbsida: www.passionforprojects.org

 

2018-02-14

Cecilia Svensson