Till startsida

Standarder som verktyg för projektledare och projektledning (Stockholm)

Ort: Stockholm
Plats: SIS - Swedish Standards Institute, St Paulsgatan 6, 188 80 StockholmNärmaste T-bana är Slussen, sedan 3 minuters gångväg
När: 2016-05-17 (kl 16:30-19:00)Lägg till i din kalender

This seminar can be held in english if desired!

Standarder är gemensamma lösningar på återkommande problem. SIS – Swedish Standards Institute – är en ideell förening och är utsedd av regeringen att vara Sveriges representant i den internationella standardiseringen på ISO (International Organization for Standardization) och CEN (European Committee for Standardization) samt att leda framtagandet av svenska nationella standarder. Denna kväll fokuserar på standarder som är speciellt intressanta för projektledare och för organisationer som arbetar i projektform.

Annakarin Nilsson, som är ordförande i SIS kommittéen "Projekt, program och portfölj", berättar om syftet, nyttan och värdet av standarden "SS-ISO 21500 Vägledning för projektledning - Begrepp och processer". Och om hur organisationer och projektledare kan använda den i verksamheten – både som kom ett komplement till redan existerande modeller och/eller som grunderna i sina modeller för styrning av projekt. Vi tittar också på hur standarden kopplar till PMBOK och hur PMI har varit involverad i arbetet. Therése Andrén, ansvarig projektledare på SIS, medverkar också.

 

Sedan ett mer konkret projektledarverktyg; en standard inom området användbarhet av interaktiva system. Tomas Berns, ordförande i SIS kommittén för "Ergonomi vid människa-systeminteraktion", berättar om "SS-EN ISO 9241-210 Användarcentrerad design för interaktiva system" som är speciellt lämplig för projektledare, bland annat finns en checklista för hur ett projekt ska drivas för att säkerställa en användarcentrerad utvecklingsprocess. Björn Nilsson, ansvarig projektledare på SIS och PMP, introducerar Tomas och arbetet.

Program

16:30 Det bjuds på smoothie och macka

17:00 PMI Sweden Chapter hälsar välkommen

17:05 SIS – Swedish Standards Institute – hälsar välkommen

17:10 Standarder kring Projekt, program och portfölj

17:55 Fika med kaffe och bulle

18:10 Standarder kring användarcentrerad utveckling som stöd för projektledare 

18:55 Avslutning

Närmaste T-bana är Slussen, sedan 3 minuters gångväg

Talent triangle: Technical

 

 

 

Typ: Seminarium
Kostnad: Gratis
Avbokningsbar: Nej
PDU-poäng: 2