Till startsida

Projekt Nytt Liv

Många människor funderar på förändring. Förändring av sig själva, ett nytt hem, ett nytt jobb. Andra människor tvingas till förändring. Förändring och projekt går hand i hand. Därför genomför vi en seminariekväll med ett lite annorlunda tema, vi kallar kvällen Projekt Nytt Liv.   

Vi kommer lyssna till tre personer som har erfarenhet av just detta, projekt och förändring för individer. Våra talare heter Petruska Rogmark, Alireza Ahmadi och Fairooz Tamimi.   

  • I höstas kom en stor oväntad flyktingvåg till Europa. Malmö är den stad i Sverige som märkte detta mest. Volontärsorganisationen Refugees Welcome bildades. Tusentals och åter tusentals människor sökte sig till Sverige för att starta ett nytt liv. Petruska Rogmark fick möjligheten att hjälpa Refugees welcome att organisera sig. Hon berättar hur hon med sin mångåriga erfarenhet av projektledning kunde hjälpa en ny spontan hjälprörelse att få ordning på något som Malmö stad hade svårt att mobilisera sig till. En bra start för människor som vill avsluta sin flykt.   

  • Alireza Ahmadi kom som 15-årig till Sverige från Afghanistan. Här bestämde han sig för att göra det han inte kunnat förut, nämligen att ge tillbaka till samhället såsom man kan göra i en demokrati. Han lärde sig flytande svenska snabbt, startade Förbundet för ensamkommande flyktingbarn, och gick in i kommunalpolitiken. Alireza är mitt i sin förändring och kommer berätta om sin resa till nu.   

  • Fairooz Tamimi var med och grundade PMI Jordan chapter i början av 2000-talet. I Jordanien arbetade hon flera år som konsult och utbildare i projektledning. Hon har även skrivit flera skönlitterära böcker. 2013 bestämde hon sig för att lämna det volatila Mellanöstern och fortsätta med sitt yrke någonannanstans. Valet föll på Skåne. Väl här var det dags att komma in som yrkesverksam i samhället. Via sin bakgrund i projektledning insåg hon att genom ett yrkesnätverk som PMI kunde hon få rätt kontakter och därmed en karriär i det nya landet. Idag arbetar Fairooz dels som projektledningskonsult och dels som rådgivare för invandrare som vill starta företag.   

Värd för seminariekvällen är MAQS Advokatbyrå som bjuder på förtäring under en av pauserna. 

Ort: Malmö
Plats: MAQS advokatbyrå, Gibraltargatan 7, Malmö
När: 2016-06-07 (kl 17:00-20:00)Lägg till i din kalender

Typ: Seminarium
Kostnad: Gratis
Avbokningsbar: Nej
Antal bokade : 26/40
PDU-poäng: 3
Aktivitetsansvarig: