Till startsida

Översikt över XLPM

Hur får man en projektverksamhet att lyckas? Och hur får team, styrgrupper och organisationen ett stöd i genomförandet och införandet av ett uppdrag, projekt och program?

Jens Olow, produktledare för XLPM på Semcon ger en översikt över en projektmetodik byggd på lång erfarenhet och best practices som tillämpas av ett stort antal företag, stora och små, både i privat och offentlig verksameht i Sverige och utomlands. XLPM är i linje med PMI:s standarder för projekt, program och portfölj. 

Ur innehållet bland annat: Varifrån kommer XLPM? XLPMs olika modeller för  - uppdrag, projekt, program och portfölj, nivåer i XLPM (styrande, projektledande och operativ/utförande), roller, vad vi kan önska av en styrgrupp, projektlivscykelmodell, hur att kombinare agile med en projektmetodik (och XLPM) samt stöd i mallar och verktyg.

Du kommer också att få stifta bekantskap med nyheter i nya versionen av XLPM, med XLPM Online och få tips om vidareutbildning.

Jens är en mycket erfaren och entusiastisk lärare och du kan se fram emot en intressant, lärande och tankeväckande kväll.

Som vanligt serveras en matig macka.

Välkommen!

Ort: Linköping
Plats: Tekniska Verken, Brogatan 1, 58115 Linköping
När: 2019-12-17 (kl 18:00-20:30)Lägg till i din kalender

Aktivitetsansvariga: Paul Leffler & Tom Björkholm

Typ: Seminarium
Kostnad: Gratis
Avbokningsbar: Nej
Antal bokade : 7/20

PMI:s Talent Triangle

PMI Talent Triangle
  • Ways of Working2,5
  • Power Skills0
  • Business Acumen0
  • Summa PDU2,5