Till startsida

Nyttovärdering med PENG

PENG är marknadens mest etablerade modell för att identifiera och värdera alla nyttor som en investering eller förändring kan ge. Kartläggningen visar hur nyttorna förhåller sig till varandra och sätter dem i relation till kostnaden. Investeringens fulla potential blir synlig redan på planeringsstadiet, vilket gör PENG-analysen till ett tydligt och trovärdigt beslutsunderlag.

Förutom att synliggöra nyttor och dess värde, visar PENG-analysen vägen för realiseringen av nyttorna. Dessutom säkerställer modellen att det finns en samsyn inom ledningen innan förändringarna genomförs. Det skapar trygghet och minskar risken för missförstånd. PENG kan också användas för kvalitetssäkring och uppföljning med analysen som underlag.

Kvällen inleds med en introduktion i PENG och hur man kan tillämpa nyttovärdering i olika typer av verksamheter. Följt av att vi interaktivt tittar på vad man kan vinna och vad utmaningarna är för att uppnå önskat resultat.

 

Om Theresa Thorsson

Teresa Thorsson, Sigma är globalt ansvarig för PENG modellen. Hon ansvarar för att utveckla modellen, utföra PENG-analyser samt utbildning och certifiering. Hon hjälper även företag, organisationer och projektkontor med att definiera och implementera hur de kan jobba med nyttovärdering. Teresa är chef för Sigmas management byrå, Magine.

Ort: Göteborg
Plats: Sigma, Lindholmspiren 9, 417 56 Göteborg
När: 2017-04-05 (kl 17:30-20:00)Lägg till i din kalender

Agenda

17:30 - 18:00 Mingel

18:00 - 20:00 Introduktion i PENG och hur man kan tillämpa nyttovärdering 

 

Typ: Seminarium
Kostnad: Gratis
Avbokningsbar: Nej
Antal bokade : 16/30
Aktivitetsansvarig:

PMI:s Talent Triangle

PMI Talent Triangle
  • Ways of Working0
  • Power Skills0
  • Business Acumen2
  • Summa PDU2