Till startsida

Neuroledarskap - Hjärnan triggar på förändring!

PMI medlemmar är hjärtligt välkomna till ACMP Chapter Swedens första renodlade onlinemöte, på temat Neuroledarskap!

INNEHÅLL

Som förändringsledare har du alltid två perspektiv i fokus. Dels vad som händer i hjärnan på dem som initierar och driver på ett förändringsarbete, dels vad som händer i hjärnan på dem som drabbas av förändringsinitiativet och förändringsarbetet. 

På detta möte kommer Ylva och Gunnar Thim att berätta om hur neuroledarskap kan användas i den vardag du har att hantera som förändringsledare. De kommer också att ge oss tillfälle till några korta övningar så att vi själva kan se hur det kan fungera.

Nu i Coronatider blir det nästan övertydligt hur tufft det är för hjärnan att leva i ovisshet. Ovissheten triggar hjärnans hot-responser, vilket ofta mynnar ut i en rädsla för hur det ska gå. Detta påverkar oss människor i allt vi tar oss för. Hjärnan avskyr ovisshet, och ju större ovissheten är ju mindre smart blir vi, eftersom en större och större del av hjärnan används för att hantera ovissheten och försöka skapa visshet i det som sker.

Att vara i förändring har likheter med ovanstående kontext. Så fort hjärnan utsätts för förändring lägger den stor kraft i att hantera ovissheten och försöka skapa visshet i det som sker.

Hjärnans behov av visshet för oss som blir utsatta för förändring bidrar också till att vi tenderar att hålla fast vid det vi kan och har tränat på istället för att släppa taget, omfamna det nya och börja bygga nya nervbanor i hjärnan.

Vidare så har hjärnan hos alla som arbetar i en organisation alltid två perspektiv att balansera emellan, nämligen, i det korta perspektivet, fokus på att producera med maximal produktivitet och effektivitet samt, i det längre perspektivet, ha fokus på att driva förändringsarbete för att säkra överlevnad över tid. En hyfsad utmaning.

 

WEBCAST: Bägge tillfällena kommer att sändas via Zoom, där vi också kommer att genomföra övningarna. Detaljer och länkar kommer att skickas i god tid till de som anmält sig till respektive tillfälle.

 

Plats: webinar
När: 2020-04-24 (kl 08:15-09:00)Lägg till i din kalender

Typ: Webinar
Kostnad: Gratis
Antal bokade : 10/10 (12 st i kö)
Aktivitetsansvarig:

PMI:s Talent Triangle

PMI Talent Triangle
  • Ways of Working0
  • Power Skills1
  • Business Acumen0
  • Summa PDU1