Till startsida

Mot olika mål - om varför kommunikation i och runt projekt är avgörande för att lyckas

 

PMI:s globala undersökning från 2017 visar att 28% av cheferna som medverkade i undersökningen ansåg att de strategiska projekt som genomförts under året misslyckats. När samma fråga ställdes till projektledarna svarade endast 14% samma sak. Men om projekten går snett anser projektledarna att det ofta beror på bristande kommunikation och oklara mål. Att projekt och effekt inte automatiskt hänger ihop vet vi sedan länge, ändå fortsätter effekten från många projekt att utebli, vilket kostar både pengar och energi. Det är lätt att hänvisa till dålig kommunikation när projekt gått snett, men vilken typ av kommunikation pratar vi om och vem bär ansvaret?  

Maria Sterner och Petra Westerberg från Ledarskapsrådet AB, berättar i sin föreläsning hur bland annat PMI:s globala undersökning blev startskottet för att skriva boken "Mot olika mål” som utkom i april.  I sin föreläsning om kommunikation i och runt projekt riktar de sig till alla som berörs av projektarbete - chefer som beställer projekt, utvecklare som berörs av projektplaner och projektledare som vill utveckla sin kommunikativa förmåga - så att fler projekt lyckas och chefer upplever effekt av de projekt som beställs. 

Som deltagare i föreläsningen får du grundläggande kunskaper och förståelse för projektets olika roller och och deras tillhörande kommunikativa ansvar samt vad som krävs för att nå önskad effekt. Ledarskapsrådet går igenom de två grundpelarna för kommunikation i och runt projekt - det kommunikativa projektledarskapet och den effektskapande kommunikationen.

Ort: Stockholm
Plats: Sigma, Marieviksgatan 19C
När: 2018-08-23 (kl 17:30-19:30)Lägg till i din kalender

Typ: Seminarium
Kostnad: Gratis
Avbokningsbar: Nej
Antal bokade : 29/40
Aktivitetsansvarig:

PMI:s Talent Triangle

PMI Talent Triangle
  • Ways of Working0
  • Power Skills2
  • Business Acumen0
  • Summa PDU2