Till startsida

En introduktion till PMBOK (Project Management Body of Knowledge)

PMI har under de drygt 50 år som organisationen funnits utvecklade ett antal s.k. ”guides” i syfte att vara ett stöd i både det praktiska projektarbetet, men även att underlätta kompetensutvecklingen för projektledare. Den första guiden som togs fram var den som allmänt kallas för PMBOK eller Project Management Body of Knowledge. Det första utkastet publicerades 1983 i PMIs tidskrift. Därefter formerades arbetet med att succesivt revidera den kontinuerligt. Första revisionen kom 1987 och därefter löpande varje 4 - 5 år. Senaste version är version 7 som lanserades under 2022. Det är också PMBOK som ligger till grund för PMP-certifieringen (Project Management Professional).

Detta seminarium riktar till dig som vill veta mer om PMBOK och hur man kan använda det i projektarbetet eller som ett verktyg i den personliga kompetensutvecklingen som projektledare. Man kan använda PMBOK praktiskt på olika sätt utan att vara certifierad. På seminariet kommer vi att gå igenom PMBOK översiktligt och även diskutera hur en den förhåller sig till ett mer agilt projektarbetssätt. Vi kommer även att belysa en del skillnader som uppstått mellan olika revisioner. Främst då den revision som skedde mellan PMBOK version 6 och PMBOK version 7. Förnärvarande pågår arbete med nästa revision (version 8) som kan tänkas lanseras under 2026.

Seminariet leds av Lars Wendestam, PMP som utbildar i PMBOK och flera av de andra guiderna till bland annat yrkeshögskolan. Lars har även skrivet en svensk lärobok i PMBOK, kallad ”Projektstyrning med PMBOK" utgiven på Studenlitteratur (ISBN 978-91-44-13369-0).

 

Ort: Malmö
Plats: divM, Östergatan 2
Språk: svenska
När: 2023-11-28 (kl 17:30-19:00)Lägg till i din kalender

Typ: Seminarium
Kostnad: Gratis
Avbokningsbar: Nej
Max antal deltagare: 20
Aktivitetsansvarig:

PMI:s Talent Triangle

PMI Talent Triangle
  • Ways of Working1,25
  • Power Skills0
  • Business Acumen0
  • Summa PDU1,25

Dokument