Till startsida

Elgigantens nya jättelager i Jönköping - Hur leds ett gigantiskt byggprojekt med en mängd olika interna och externa intressenter?

Under våren 2024 flyttade Elgiganten in i sin nya logistikanläggning på Torsvik utanför Jönköping. En dubblering av ytan upp till ca 200 000 kvm innebär att det är nordens största logistikanläggning. Ett ökat fokus på ekonomi och hållbarhet, både utifrån material och som en hälsosam arbetsplats, gjorde att valet föll på en bärande konstruktion helt av limträ vilket är banbrytande för lager- och logistikhallar. Projektets formella start var 1 april 2022. Nyckeln till fastigheten lämnades över enligt satt tidsplan 2 år senare, dvs 2 maj 2024. Vad är nyckeln till framgångsfaktorerna?
 

Välkommen till höstens första nätverksträff i Jönköping där vi får förmånen att besöka och lära oss av Elgiganten.Vi samlas och går igenom säkerhetskontrollen kl 15.30 för en rundvandring i verksamheten. Från ca kl 17 får vi höra mer om hur projektet gick till, från behov till att verksamheten kunde rullas igång i de nya lokalerna. Hur gick planeringen? Vilka utmaningar uppstod och hur löstes de? Vad var mest spännande och hur koordineras ett projekt bestående av väldigt många interna och externa intressenter?
 

Har du inte möjlighet att vara med på rundvandringen, men ändå vill höra om projektet, så går det bra att komma kl 17. Du behöver då meddela detta till jennie.campbell-webster@pmi-se.org

Obs! Det är strikta säkerhetskontroller där alla elektroniska komponenter som tas med in på området behöver registreras. Vi ber er därför att lämna så mycket elektronik som möjligt hemma. Alla besökare registreras och därför är det viktigt att du som anmäler dig också meddelar eventuella förhinder likväl som om du inte är med på rundvandringen. Har du egna skyddsskor med stål/plasthätta så ha gärna på dig dessa vid ankomst.

Vi bjuder på fika som energipåfyllnad.
Varmt välkommen!

Ort: Jönköping
Plats: Möbelvägen 51, 556 52 JÖNKÖPING
När: 2024-09-02 (kl 15:30-18:30)Lägg till i din kalender

VIKTIGT: Parkera på Elgigantens parkering innanför stängslet. Lämna så mycket elektronik som möjligt utanför Elgigantens inhägnade område.

Typ: Företagsbesök
Kostnad: Gratis
Sista avbokningsdatum: 2024-08-31
Antal bokade : 7/20
Aktivitetsansvarig:

PMI:s Talent Triangle

PMI Talent Triangle
  • Ways of Working2
  • Power Skills1
  • Business Acumen0
  • Summa PDU3

Boka

Logga in för att boka eventet

Enbart medlemmar till 2024-06-10 därefter öppen för alla