Till startsida

Balanserad prestation och stresshantering

Det moderna samhället kräver stresshantering på flera nivåer och inte minst behöver vi rusta oss själva som individer. Mycket av hjärnans funktionalitet är gjord för ett fysiskt liv på ”savannen” medan vi lever liv där stressen ofta är mer mental och emotionell. Vi lever också i en tid där möjligheter och val aldrig varit större. Eftersom hjärnan registrerar och aktiverar hotbilder vi upplever  från tanken och  känslan på samma sätt som vid yttre hot blir vårt behov av stresshantering delvis annorlunda. Fäkta eller fly hjälper inte här för det sker inom oss själva. En av de framkomliga vägarna har visat sig vara compassion och self-compassion, dvs att vi aktiverar och tillämpar medkänsla, till oss själva och till andra.  Detta bygger på spännande forskning där man kunnat visa att hormoner och nervsystem påverkas hur vi tänker och känner.

En annan del av stressen är att vi vi lever i en tid med så många möjligheter till att vara kreativa och skapande människor, vilket är helt fantastiskt! Att prestera är belönande och riskerar därför att lura in oss i fällan att prestera för mycket för länge, vilket på sikt sliter ut oss och riskerar utmattning. För att kunna göra medvetna val är det en stor fördel att känna till våra tre  motivationssystem: Hotsystemet, Driv- och utforskarsystemet samt Trygghetssystemet Reagera och agera på stress i tid, veta när jag skall gå till handling och veta när det är smartast att aktivera mitt trygghetssystem.

Bente Gabrielsson som jobbar som coach med sådana frågor kommer berätta mer om hur man kan balansera stress i det moderna samhället. Välkomna!

Ort: Göteborg
Plats: Sofigate, Nils Ericsonsplatsen 7 / Centralen (ingången vid spår 9), 41103 Göteborg
När: 2020-03-02 (kl 17:30-19:30)Lägg till i din kalender

Typ: Seminarium
Kostnad: Gratis
Avbokningsbar: Nej
Antal bokade : 16/25
Aktivitetsansvarig:

PMI:s Talent Triangle

PMI Talent Triangle
  • Ways of Working0
  • Power Skills1,5
  • Business Acumen0
  • Summa PDU1,5