Till startsida

Forskning & akademi

PMI har ett omfattande program för att stötta den akademiska forskningen framåt inom området. Forskning & akademi är en områdessatsning för PMI SE, för att belysa, stötta och lära av de aktiva satsningar som görs vid universitet och högskola inom ämnet projektledning. 

 

OKTOBER 2017

Rapport - Vår guldsponsor Wenell Magement rapporterar om projektforskning från IRNOP

Mats Ragnarsson från Wenell Management var med på IRNOP-konferensen som den trettonde juni i år samlade 170 forskare från hela världen till Boston University i USA. 

Läs rapporten här

 

SEPTEMBER 2017

Krönika - Vad kan en projektforskare bidra med till erfarna projektledare?

Nu stärker även PMI Sweden Chapter sin närvaro i den akademiska världen genom att välkomna docent och universitetslektor, Anette Hallin, som krönikör inom satsningsområdet "Forskning och akademi". Anette kommer att dela med sig av reflektioner, insikter och trender inom området.

Krönika september 2017

 

APRIL 2017

Spaning - Mentorskap i projektledning visar vägen till Australien

Om ett halvår är det dags för Bridgestone World Solar Challenge, tävlingen där studenter från hela världen gör upp om vem som tillverkat den bästa solcellsbilen. Stärkta av konsultbolaget Moments mentorskap genom bl.a. Richard Collin PMP® och Per Högberg PMP®, är Mälardalens Högskola på väg mot Australien. Ett 30-tal studenter på Mälardalens Högskola är involverade i projektet. 

Läs mer (extern länk)

 

JANUARI 2017

Intervju - Anette Hallin, Docent och universitetslektor vid Mälardalens högskola 

Jag jobbar på Mälardalens högskola som forskare och lärare i organisation och management. Att vara forskare är ett fantastiskt spännande jobb: jag får utrymme för min stora nyfikenhet varje dag! Att också vara lärare på högskolan är en bonus: studenterna utmanar mig ständigt så att jag behöver fundera över hur jag bäst presentera det jag själv är nyfiken på, det jag läser och upptäcker i min forskning.

 Läs mer

 

OKTOBER 2016

Intervju - Framsteg kommer genom projekt

Nyligen tilldelades Dr. Ralf Müller ”the PMI Fellow Institute Award 2016” vid den globala kongressen i San Diego, USA. Johan Persson från PMI Sverige passade på att komma ikapp med vinnaren för att lära sig mer om honom och hans senaste forskning.

Läs mer.

Tipsa oss!

Har du tips på en artiklar eller ämnen som du vill läsa om här, eller kan du tänka dig vara med själv, hör av dig till redaktionen!

Project Management Journal®

Project Management Journal® publicerar forskning som är relevant för forskare, praktiker och organisationer inom projekt, program och portföljledning.

Läs mer

PMI uppmärksammar forskare och utbildare

PMIs Academic Research Achievement Awards uppmärksammar individer, grupper och publicerade arbeten som avsevärt förbättrar kunskap och metoder inom projekt, program och portföljhantering genom akademisk forskning.

Läs mer

Studera projektledning?

På Antagning.se hittar du alla aktuella kurser och program som erbjuder projektledning som ämnesområde.

Till Antagning.se