Till startsida

Projektledare och mindfulness – varför då?

Ort: Västerås
Plats: ABB Meeting Point, Mimer
När: 2015-12-01 (kl 18:00-19:30)Lägg till i din kalender

Vad är mindfulness?
Mindfulness är en form av uppmärksamhetsträning där syftet är att öka närvaro och fokus här och nu. Med kontinuerlig träning blir din uppmärksamhetsmuskel starkare, vilket innebär att du lättare kan lägga märke till distraktioner och medvetet styra din uppmärksamhet till den uppgift du sitter med.

Projektledare och mindfulness – varför då?
Vi människor hamnar ofta i en slags autopilot i arbetet där vi vanemässigt svarar på mail samtidigt som vi pratar med kollegan och delegerar ut uppgifter till medarbetare. Vilken roll eller titel du än har, om du så är president, chef eller projektledare, så uppstår problem i din hjärna när du försöker göra flera saker samtidigt. Forskning visar nämligen att hjärnan endast är kapabel att genomföra en tankemässigt krävande uppgift åt gången, så när du multitaskar så minskar effektiviteten och likaså kvalitén på det du gör. Du som projektledare kanske inte har möjlighet att styra hur din arbetsmiljö ser ut med ständiga distraktioner som pockar på din uppmärksamhet. Däremot kan du träna på att inte reagera på alla distraktioner och därmed arbeta mer fokuserat med förbättrad kvalitet som resultat. Detta kan innebära att du får en ökad förmåga att vara tydlig vid fördelning av arbetsuppgifter, bättre kommunikationsförmåga som minskar stress och konflikter bland dina medarbetare och som vidare bidrar till en bättre arbetsmiljö.

Mindfulness @ work
Genom denna föreläsning kommer du att få en inblick i hur du kan påverka hjärnan och bli mer effektiv i dagens arbetsliv med mindfulness som verktyg. Med utgångspunkt i senaste forskningen om hjärnans funktion och struktur kommer vi att slå hål på myter kring hur vi blir mer effektiva i arbetslivet, gå igenom vanliga fel vi gör som sänker vår prestationsförmåga och bjuda på konkreta verktyg för hur du kan träna hjärnan att fungera optimalt i dagens arbetsmiljö.

Föreläsare är Tina Gustafsson, Leg. Psykolog och Ulrika Jeppsson, Leg. Psykolog och utbildad mindfulnessinstruktör. Tina och Ulrika arbetar på PsykologernaNu och håller bland annat utbildningen Mindfulness @ work på arbetsplatser.

Drop-in fika från 17:30

Välkomna!

Boka via denna länk.

Typ: Seminarium
Kostnad: Gratis
PDU-poäng: 1,5
Aktivitetsansvarig: