Till startsida

Managing Big Science projects at the European Spallation Source (ESS)

City: Malmö
Location: ABB Business Center Boplatsgatan 8
When: 2017-03-02 (18:00-20:00)Add to your calendar

Henrik Carling från ESS kommer denna kväll att ta oss igenom några av de utmaningar som ESS-projektet innebär. Hur hanterar man till exempel ett stort antal, vitt skilda intressenter? 

European Spallation Source (ESS) är en europeisk forskningsanläggning som för närvarande byggs i Lund.

Konstruktionsprojektet för ESS skapar den största enskilda forskningsanläggningen i norden med en budget på ungefär 18 miljarder euro. Projektet är komplext och kräver koordination mellan många discipliner, nationer och kulturer. I föredraget presenteras projektet och en del av de utmaningar som finns, till exempel koordingering av planering mellan starka subprojekt, samarbete mellan olika yrkeskulturer och projektledning över europeiska gränser.

Henrik Carling är fysiker från Lunds universitet som efter ett antal år på den internationella forskningsanläggningen CERN i Genéve sadlade om till den kommersiella sfären. Efter nästan 20 år som egen företagare och sedan projektledare och linjechef inom mobil telekom och industriell automation är Henrik nu tillbaka i forskningsvärlden som divisionschef för styr- och reglersystemsdivisionen på ESS

 

Note. This seminar will be held in either Swedish or English depending on the request from the audience. 

 

Type: Seminarium
Price: Free
Cancellable: No
Participants : 34/40
Responsible for activity:

PMI:s Talent Triangle

PMI Talent Triangle
  • Ways of Working0
  • Power Skills2
  • Business Acumen0
  • Sum PDU2