PMI SE Nyhetsbrev 23-04-27

Aktuella aktiviteter

AUG

13

Webinar | Webinar

Mentorship Program Autumn 2024 Introduction

 

 

EVENTET DU INTE VILL MISSA!

Heldagseventet PMI Samhällsbyggnadsdag-2023 går av stapeln den 13 November.

Det körs som i Samverkan med SWECO och kommer att ta plats i SWECO-huset på Kungsholmen. Årets TEMA är Hållbarhet i Samhällsnyttiga fastigheter och kommer att modereras av Amanda Borneke. Det blir att antal intressanta och minnesvärda talare samt ett case om ledarskap.

Läs mer

Frukostseminarium - Förändringsledning i Komplexitet

Frukostseminarium - Förändringsledning i Komplexitet Förändringsledning kompletterar projektledning genom att fokusera på den mänskliga sidan av förändringen.

Ingen förändring är färdig innan människorna i den har acceptans, färdighet, vilja och faktiskt agerar som avsett i det nya. Välkomna till Corechange för en utvecklande kväll om hur du lyckas leda den mänskliga sidan av förändringen i en komplex och föränderlig miljö.

Läs mer

AI and Projektledning undersökning report

Hej PMI medlem och/eller PMI Partner.

Stort tack för ditt intresse att bidra eller delta spännande projekt om AI projektledning. Vi kommer att bjuda in till ett möte efter den 2 juni då vi har en bild på hur många som är intresserade av delta i Sverige och internationellt. I detta möte kommer vi att presentera och diskutera förväntningar på resultatet och planen fram till Passion for Project Congress 2024. Vanliga hälsningar PMI Sverige Håll utkik!

Läs mer

 

 

Likheterna mellan olika typer av projekt är oftast större än skillnaderna – eller?

Jag skulle vilja starta med ett klassiskt exempel : Äpplen och päron. Som jag ser det är likheterna mycket större än skillnaderna! Båda är exempelvis frukter, de växer på träd, har kärnor, är ofta gröna, smakar gott, kan köpas i matbutiker, växer i Sverige och formen är snarlik (jo, faktiskt). Om du går in för att finna skillnader så kommer du att lyckas med det, medan ett fokus på likheter kommer att generera just sådana. Jämförelser påverkas av referensramar och attityder: Hur går dina tankar kring likheter och skillnader mellan olika typer av projekt, och vilken typ av projektledare som krävs?

Läs mer

Sponsorer

Följ oss på Linkedin Följ oss på facebook

I PMI Sweden Chapter får projektledare möjlighet till
erfarenhetsutbyte, nätverksbyggande och vidareutbildning.

Project Management Institute Sweden Chapter

Postadress: Box 7380 S-103 91 Stockholm
www.pmi-se.org | info@pmi-se.org

Obs, det går inte att svara på detta mail.
Vill du komma i kontakt med oss gör du det här: https://www.pmi-se.org/Kontakt