PMI-SE Nyhetsbrev 2021-04-29

Aktuella aktiviteter

MAJ

30

Seminarium | Uppsala

Insights from 40 Years of IT Project Management: Lessons Learned and Best Practices

JUN

3

Seminarium | Malmö

Projektkontor i teorin och praktiken

JUN

10

Seminarium | Malmö

Hur berörs du som projektledare av de Globala Målen?

Äntligen!

PMI har äntligen bestämt datum för när PMBOK v7 kommer ut. Den kommer att släppas den 1 augusti 2021. Det går redan att förbeställa den via pmi:s hemsida eller direkt via valfri amazon.

Läs mer

Missa inte webinar för 𝘗𝘔𝘉𝘖𝘒𝘎𝘶𝘪𝘥𝘦® 7:e upplaga

Den nya 𝘗𝘔𝘉𝘖𝘒𝘎𝘶𝘪𝘥𝘦®, 7: e upplagan, medför grundläggande förändringar av denna globala standard. Denna förändring är 𝘳𝘦𝘷𝘰𝘭𝘶𝘵𝘪𝘰𝘯𝘢𝘳𝘺. Webinar leds av Oliver F. Lehmann som kommer att fokusera på de nya uppdateringarna och vad de betyder för tillämpningen av PMBOK-guiden i daglig praxis, men också för examensförberedelser, särskilt för PMP®-examen.

Läs mer

Hur gör man för att göra rätt? Den moraliska kompassen och betydelsen av stillhet

I sin förra blogg funderade Anette Hallin, professor i organisation och ledning vid Åbo Akademi och Mälardalens högskola, över korruption i projekt, och uppmuntrade läsarna att hjälpa varandra att göra rätt. Hon slog – kanske lite pretentiöst – ett slag för ”den moraliska projektledningen”. Men hur gör man för att göra rätt?

Läs mer

Uthållighet – en nyckelfråga för många typer av projekt

I min konsultroll stöter jag ibland på projekt där tempot är så uppskruvat att man kan tro att det handlar om ett evenemang som ska pågå några veckor, men så inser man att projektet ska fortsätta i flera år. Visst måste en projektorganisation ibland fokusera och jobba intensivt för att hantera en situation, men tempot måste vara hållbart, så att människorna i organisationen orkar hela vägen oavsett roll. Riskerna med att slarva med denna nyckelfråga är stora och de eskalerar ofta i en ond spiral, där problem med sjukskrivningar leder till ytterligare stress och ohälsa för de som är kvar, och dessutom försämrat beslutsfattande.

Läs mer

Sponsorer

Följ oss på Linkedin Följ oss på facebook

I PMI Sweden Chapter får projektledare möjlighet till
erfarenhetsutbyte, nätverksbyggande och vidareutbildning.

Project Management Institute Sweden Chapter

Postadress: Box 7380 S-103 91 Stockholm
www.pmi-se.org | info@pmi-se.org

Obs, det går inte att svara på detta mail.
Vill du komma i kontakt med oss gör du det här: https://www.pmi-se.org/Kontakt