Nyhetsbrev 2019-08-15

Aktuella aktiviteter

JUN

19

Nätverksträff | Linköping

Workshop – hur kommunicerar man projekt till sälj och ledning?

Kickstarta hösten med PMI Sweden Chapter

Ändringar av PMP-certifieringen

Förändringar i hur examineringen går till görs med jämna mellanrum för att den skall hänga med i de förändringar som sker i professionen och i hur omvärlden utvecklas. PMP certifieringen kommer därför att ändras i December 2019.

Från den 16 december 2019 kommer själva examinering att fokusera på 3 områden: 1) People(42%), Kompetenser och aktiviteter kopplade till att leda ett projekt-team. 2) Process(50%), De mer tekniska aspekterna av att leda ett projekt. 3) Business Environment(8%), Kopplingen mellan projektet och företagets strategi. Saker som hybridprojekt och agila projekt kommer att finnas med i alla tre områdena. Det kommer även att ske förändringar i själva ansökningsprocessen. Men det får vi återkomma med. Fram t.o.m. den 15 december är allt som ”vanligt”. Vill man därför ta sin examen med nuvarande upplägg på ansökan och prov så är det bäst att planera med datumen 15-16 december i huvudet. Förslagsvis ansöka redan under september så att man kan planera tid och plats för själva examen i god tid. Läs gärna vidare:

Läs mer

Ny LinkedIn-grupp för medlemmar

Under semestern börjar många fundera på nytt jobb. Vi har skapat LinkedIn gruppen ”Karriär inom projektledning”, exklusivt för rekryterare och för dig som är medlem i PMI Sweden Chapter.

Läs mer

Save the date! Samhällsbyggnadsdag 2019

En konferens av PMI Sweden Chapter på Clarion Live, Malmö, den 19 november 2019.

Mer info kommer:

Läs mer

Syns Greta-effekten även i projekt?

Statsvetarna talar om en ”Greta-effekt” för att förklara omfattningen som miljöfrågorna hade på vårens EU-val. Men hur ser det ut i projektvärlden? Hur viktig är miljöfrågan för oss i vårt dagliga arbete?

Läs mer

Sponsorer

Följ oss på Linkedin Följ oss på facebook

I PMI Sweden Chapter får projektledare möjlighet till
erfarenhetsutbyte, nätverksbyggande och vidareutbildning.

Project Management Institute Sweden Chapter

Postadress: Box 7380 S-103 91 Stockholm
www.pmi-se.org | info@pmi-se.org

Obs, det går inte att svara på detta mail.
Vill du komma i kontakt med oss gör du det här: https://www.pmi-se.org/Kontakt