Nyhetsbrev 2017-09-29

Aktuella aktiviteter

AUG

13

Webinar | Webinar

Mentorship Program Autumn 2024 Introduction

English Newsletter coming!

From October we will be able to provide you with English Newsletter as well!

As wanted by many members we will send out an English Newsletter from next month as well. Initially it will come same day and the Swedish Newsletter will still be sent to all members whereas you have to sign up for the English Newsletter via English web under membership. Exact instruction will be sent out when available.

Nyheter i PMBOK6

Som många har noterat har det släppts en ny version av PMBOK. Sen början av september har den senaste versionsnummer 6. Vad har då förändrats? Den är rejält mycket tjockare. Märk väl att av de nya sidorna är dock de sista 200 sidorna den agila delen som egentligen inte hör till PMBOK utan är en separat bok som är gjord i samarbete med Agile Alliance. Andra saker som är nytt (men förväntat) är att man tagit med de nyheter som bakades in i ISO21500 men som inte var med i PMBOK5. Övergripande nyheter: - Ett helt nytt kapitel som behandlar Projektledarrollen. - Project time management har bytt namn till Project schedule management. - Project human resource management har bytt namn till Project resource management. - Ett helt nytt kapitel om Stakeholder management. - På sidorna 686-694 finns ett helt nytt grepp där man mappat olika typer av verktyg till de olika Knowledge Areas.

Läs mer

Krönika - Vad kan en projektforskare bidra med till erfarna projektledare?

Nu stärker även PMI Sweden Chapter sin närvaro i den akademiska världen genom att välkomna docent och universitetslektor, Anette Hallin, som krönikör inom satsningsområdet "Forskning och akademi". Anettes krönikor kommer att finnas tillgängliga för dig som inloggad medlem.

Läs mer

Sponsorer

Följ oss på Linkedin Följ oss på facebook

I PMI Sweden Chapter får projektledare möjlighet till
erfarenhetsutbyte, nätverksbyggande och vidareutbildning.

Project Management Institute Sweden Chapter

Postadress: Box 7380 S-103 91 Stockholm
www.pmi-se.org | info@pmi-se.org

Obs, det går inte att svara på detta mail.
Vill du komma i kontakt med oss gör du det här: https://www.pmi-se.org/Kontakt