Slutord från fd VP Volunteer and IT

Aktuella aktiviteter

MAJ

30

Seminarium | Uppsala

Insights from 40 Years of IT Project Management: Lessons Learned and Best Practices

JUN

3

Seminarium | Malmö

Projektkontor i teorin och praktiken

JUN

10

Seminarium | Malmö

Hur berörs du som projektledare av de Globala Målen?

Tack alla inblandade i Passion for Projects 2016

Det har gått några veckor sedan jag lämnade Uppsala, uppfylld av ny energi, ny kunskap och nya intryck efter ytterligare en fantastiskt Passion for Projects-kongress. Som tidigare ansvarig för volontärsverksamheten vill jag rikta ett stort och varmt tack till alla som gjorde det möjligt, jag nämner inga namn så glömmer jag inte någon heller. Jag kan inte låta bli att återigen fascineras av att detta gör vi helt och hållet på ideell basis! WOW! PMI Sweden Chapter är fantastiskt och fortsätt så!

Christina Andersson

Tusen tack till alla volontärer som gjorde Passion for Projects Congress 2016 till en framgång för sponsorer, talare, volontärer och alla deltagare.
Jag tycker vi lyckades att sprida en härlig atmosfär av nyfikenhet och öppenhet enligt konceptet "caring is sharing" och att vi var ett föredöme när vi erbjuder kompetensutveckling och nätverkande på vår congress - som är Skandinaviens största mötesplats för oss som jobbar inom projektledning.
 
Tack för din tid, ditt engagemang och din passion för projektledning - hoppas att du vill vara med och göra även 2017 års version till en succé - Välkommen!

Cecilia Svensson

Några ord på vägen från fd VP Volunteers and IT

I samband med årsmötet tillträdde den nya styrelsen i PMI Sweden Chapter och jag fick den äran att lämna över min stafettpinne till Therese Eriksson. Jag har varit involverad i PMI som volontär sedan 2010 och i styrelsen sedan 2012 då min roll bereddes plats där, så jag har haft förmånen att bygga upp och formera rollen. Vi har kommit ett gott stycke på väg, vi som jobbat med HR-frågor och IT-frågor i PMI Sweden Chapter sedan vi kom igång ordentligt. Speciellt nöjd är jag med att vi har en fungerande HR-process generellt, samt att vi har skapat ett flöde i strategiarbetet där styrelsen jobbar i första vågen. I andra vågen träffas alla ledande volontärer, inkl. de som rapporterar direkt till någon i styrelsen på SLIM. Den tredje vågen i mini-LIM där alla volontärer bjuds in för förankring, kompetensutveckling och nätverkande. Jättetrevligt också att vi har ett bra format nu när det gäller Speakers dinner. Vad gäller IT är jag speciellt nöjd med att vi lyckades uppgradera verktyget som används för CMS för vår hemsida till att bli modernare och att vi nu har både all löpande verksamhet där likväl som våra större event i form av Passion for Projects. Vi har också renodlat så att all dokumenthantering sker i webforum. 

Jag är också nöjd med att ha infört vår namnbrickor, har du inte fått någon sådan så kontakta Therese eller någon i hennes nya gäng, så fixar de det. Vi har gått över från att hålla koll på volontärer på tre ställen till bara två nu, och den mänskliga faktorn kan ha missat något på vägen. Du som får detta utskick kan ju kanske byta några ord med dina volontärskompisar om det, så kan vi hitta fler missar. Om det är någon som inte fått det, meddela Thereses organisation.

Nu lämnar jag med stort förtroende över till Therese att förvalta och framför allt vidareutveckla det vi har lyckats uppnå hittills. Lycka Till Therese och till hela styrelsen!

Än så länge finns jag på min PMI-mejladress, men connecta gärna med mig på Linked-in om ni vill ha kontakt med mig framöver!

Christina Andersson

Stafettpinnen mottagen

Jag tackar för förtroendet det innebär att bli invald i styrelsen och ansvarig för HR- och IT-frågor. Jag ser fram emot att ta över och fortsätta utveckla det som Christina har påbörjat. Ett första steg är att tillsätta Henrik Stadler som Director of Volunteers och Jeremy Parker som Director of IT. När det gäller IT så ser vi över möjligheten att byta mejl och givetvis fortsätta utveckla funktionalitet för hemsidan. Har ni frågor eller funderingar så är det bara att höra av sig till Therese, Henrik eller Jeremy. Vad gäller IT så fick jag ju med mig som en gåva på Mini-LIM ett antal önskemål om förändringar, förbättringar i vårt CMS och det är Jeremy i full gång att planera hur det ska hanteras.

Therese Eriksson

Talent triangle

Klas Skogmar pratade ju på Mini-LIM för er som var där hur PMI globalt utvecklas med talent triangle och han fick där en fråga om det har fått någon påverkan på vad som krävs för att kunna bli PMP. Svaret på det är att det inte är förändrat, 35 timmar utbildning inom projektledning. Säger ingenting om innehåll.

Cecilia Svensson

 

Sponsorer

Följ oss på Linkedin Följ oss på facebook

I PMI Sweden Chapter får projektledare möjlighet till
erfarenhetsutbyte, nätverksbyggande och vidareutbildning.

Project Management Institute Sweden Chapter

Postadress: Box 7380 S-103 91 Stockholm
www.pmi-se.org | info@pmi-se.org

Obs, det går inte att svara på detta mail.
Vill du komma i kontakt med oss gör du det här: https://www.pmi-se.org/Kontakt