PMI SE Nyhetsbrev 22-11-10

Aktuella aktiviteter

MAJ

30

Seminarium | Uppsala

Insights from 40 Years of IT Project Management: Lessons Learned and Best Practices

JUN

3

Seminarium | Malmö

Projektkontor i teorin och praktiken

JUN

10

Seminarium | Malmö

Hur berörs du som projektledare av de Globala Målen?

PMI Stockholm höstevent 2022

Interaktivt event i Stockholm med 3 fantastiska talare!

Välkommen till årets stora evenemang i Stockholm med fokus på interaktiva workshops och nätverk! Kvällen bjuder på tre fantastiska talare; Jonas Lidman är Agil Ledare och Organisations Designer på Martin & Servera. Charlotte Arnberg och Zofi Holgerson från ProgressLEAD som välkomnar till en lekfull och interaktiv workshop med inslag av Lego® Serious Play.

Läs mer

Vad är Passion for Projects Congress?

Vad är Passion for Projects Congress? Det är en kongress av projektledare för projektledare. Det hela började med mindre utställningar 2008 – Science day – och 2010 – Tool day. 2011 beslutade vi oss för att försöka oss på något större, PMI Sweden Congress. Denna kongress hölls i Göteborg med 350 deltagare. Resultatet var lyckat så sedan dess har kongressen hållits varje år (förutom 2021) under namnet Passion for Project Congress.

Läs mer

Projektnärings höstträff 20 november

Projektnäring är en inspirerande mötesplats för dig som vill vidareutvecklas inom professionellt projektarbete och nätverka med andra projektproffs. Projektnäring startade 2011 och varje år hålls en vårträff och en höstträff i Stockholm Waterfront Congress Centre. Förra träffen lockade över 250 deltagare.

Läs mer

Region 8 möte i Prag

Mellan 28:e till 30:e oktober gick årets Region 8 konferens för europeiska chapters av stapeln i Prag. Detta var det första fysiska mötet sedan 2019, då mötet hölls i Bryssel. Pandemin har satt stopp för möjligheterna att träffas fysiskt, så denna konferens var mycket efterlängtad av deltagarna.

 

 

Sweden Chapter var på plats och vi möttes på fredagen av ett extra festligt Prag, eftersom det råkade sammanfalla med Tjeckiens nationaldag. Många var lediga och rörde sig ute på stan mellan olika attraktioner och t.ex så hade stadens muséer fritt inträde.

På kvällen möttes alla deltagare över en middag och vi fick tillfälle att sammanstråla med Ukraine Chapter och deras president Roman Reznikov, som fått tillstånd att lämna landet för den här konferensen. Sweden Chapter har framförallt genom Katarina Korenkovas insatser arrangerat hjälp med bl.a sjukvårdsmateriel till Ukraina, i samverkan med chaptret där. Detta var första gången vi fick tillfälle att träffas och det blev ett hjärtligt och mycket uppskattat möte.

 

Ola, Roman och Katarina

 

Själva konferensen inleddes på lördagen med att samtal mellan Lenka Pincot, President Czech Republic Chapter och Pierre Le Manh, nyligen tillträdd President och CEO för PMI.

Pierre reflekterade över sin första tid i PMI och hur han vill göra saker enklare. Han liknande t.ex PMI:s interna dokumentation med den inom den amerikanska statsförvaltningen, vilket är något han vill ändra på.

 

Pierre och Lenka

 

Seminarierna bestod i vanlig ordning av lärdomar från olika chapters och erfarenhetsutbyte sinsemellan. Flera seminarier var upplagda som workshops, vilket verkade uppskattas av de flesta deltagarna, för att de fick aktivera sig mycket själva. Ämnen som man arbetade med var t.ex hur vi bättre attraherar och behåller volontärer, hållbarhet, kulturell mångfald och globalt samarbete. Mycket handlade också om nya generationer av projektledare och hur PMI kan fånga deras intresse.

 

Sweden Chapter stod för två uppskattade och välbesökta seminarier. Katarina Strömberg presenterade vårt upplägg för Passion for Projects. Katarina Korenkova och Julia Gohblit presenterade tillsammans med Adi Muslic från Swiss Chapter, vad vi gör i våra respektive organisationer för Young Professionals. Båda dessa seminarier väckte stort intresse, speciellt från deltagare från de chapters som inte arbetat så mycket med detta, men som nu vill börja.
 

Katarina presenterar Passion for Projects

Katarina och Julia

Konferensen avlutades med keynote speech från Henry Rose Lee som talade om betydelsen av förståelse och samverkan mellan de olika generationer som befinner sig i yrkeslivet. Idag är fyra olika generationer yrkesverksamma samtidigt. Baby Boomers samt de tre yngre X, Y och Z generationerna, alla med olika behov och drivkrafter. Så därmed kan man säga att även avslutningen på konferensen gick i framtidens tecken.

Från Sverige deltog på konferensen, Daniel Stenholm, Therese Helander, Katarina Korenkova, Julia Gohblit, Jeremy Parker, Katarina Strömberg, samt undertecknad.

 

Ola Stensson

Vice president

Special Projects

 

Sponsorer

Följ oss på Linkedin Följ oss på facebook

I PMI Sweden Chapter får projektledare möjlighet till
erfarenhetsutbyte, nätverksbyggande och vidareutbildning.

Project Management Institute Sweden Chapter

Postadress: Box 7380 S-103 91 Stockholm
www.pmi-se.org | info@pmi-se.org

Obs, det går inte att svara på detta mail.
Vill du komma i kontakt med oss gör du det här: https://www.pmi-se.org/Kontakt