Forskning, universitet & högskola

Forskning, universitet och högskola är en områdessatsning för att belysa, stötta och lära av de aktiva satsningar som görs vid universitet och högskola inom ämnet projektledning.

Spaning - Mentorskap i projektledning visar vägen till Australien

Om ett halvår är det dags för Bridgestone World Solar Challenge, tävlingen där studenter från hela världen gör upp om vem som tillverkat den bästa solcellsbilen. Stärkta av konsultbolaget Moments mentorskap genom bl.a. Richard Collin PMP® och Per Högberg PMP®, är Mälardalens Högskola på väg mot Australien. Ett 30-tal studenter på Mälardalens Högskola är involverade i projektet. Läs mer (extern länk)

 

Intervju - Anette Hallin, Docent och universitetslektor vid Mälardalens högskola

Jag jobbar på Mälardalens högskola som forskare och lärare i organisation och management. Att vara forskare är ett fantastiskt spännande jobb: jag får utrymme för min stora nyfikenhet varje dag! Att också vara lärare på högskolan är en bonus: studenterna utmanar mig ständigt så att jag behöver fundera över hur jag bäst presentera det jag själv är nyfiken på, det jag läser och upptäcker i min forskning. Läs mer

 

Intervju - Framsteg kommer genom projekt

Nyligen tilldelades Dr. Ralf Müller ”the PMI Fellow Institute Award 2016” vid den globala kongressen i San Diego, USA. Johan Persson från PMI Sverige passade på att komma ikapp med vinnaren för att lära sig mer om honom och hans senaste forskning. Läs mer.

Inloggning krävs

Du behöver logga in med dina uppgifter till PMI SE för att få tillgång till vissa delar av materialet. Ny medlem, eller glömt lösenord? Läs mer under frågor & svar.

Har du tips på en artiklar eller ämnen som du vill läsa om här, eller kan du tänka dig vara med själv, hör av dig till redaktionen!

Project Management Journal®

Project Management Journal® publicerar forskning som är relevant för forskare, praktiker och organisationer inom projekt, program och portföljledning.

Läs mer

PMI uppmärksammar forskare och utbildare

PMIs Academic Research Achievement Awards uppmärksammar individer, grupper och publicerade arbeten som avsevärt förbättrar kunskap och metoder inom projekt, program och portföljhantering genom akademisk forskning.

Läs mer

Studera projektledning?

På Antagning.se hittar du alla aktuella kurser och program som erbjuder projektledning som ämnesområde.

Till Antagning.se